Nieuws Geslaagd

In Nederland hangen overal de vlaggen met tassen uit. Onze kinderen zijn geslaagd voor hun eindexamen en gaan zich voorbereiden op een volgende fase. Op onze projecten zijn de kinderen ook geslaagd.

Kinderen met een handicap willen net als hun broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes trots hun vorderingen op school laten zien. Om dit mogelijk te maken werkt Niketan met thematisch lesmateriaal, elk thema wordt met een klein examen afgesloten. De les aanpak stimuleert de nieuwsgierigheid van kinderen en lijdt tot eigen initiatieven, ze leren dat ze er mogen zijn en bouwen zo aan hun eigen persoonlijkheid. Het streven is dat alle kinderen slagen zodat hun zelfbeeld een flinke boost krijgt en ze vol trots hun certificaat mee naar huis kunnen nemen.

Om jongeren een stem te geven, ze te leren op te komen voor hun rechten en ze een kans op de arbeidsmarkt te geven werken we met de ‘My Way to Work’ training. Ieder hoofdstuk van deze training wordt afgerond met een test, waarna de leerling een certificaat krijgt. Het leren van vakgerichte vaardigheden is mogelijk binnen onze beschermde werkplekken. Ook deze training is opgebouwd uit diverse onderdelen waarvoor een (deel)certificaat gehaald kan worden.

In mei en juni hebben alle kinderen en jongeren binnen de Niketan projecten hun tentamen gedaan en een certificaat behaald. Zo ook Sodeb, als dorpsgek liep hij jarenlang half naakt door het dorp en viel hij meisjes en kinderen lastig. Dank zij u werd hij toegelaten tot ons onderwijs en ontwikkelde hij zich rap. In de beschutte houtgroep leerde hij schuren, zagen, meten, omgaan en samenwerken met anderen. Zijn tentamen zelfstandig een krukje maken haalde hij glansrijk. We zijn trots op de resultaten van al onze leerlingen.

Nieuws

4 juni 2023 Jaarverslag 2022

Met veel trots en plezier presenteren we ons jaarverslag. Elk jaar is bijzonder op zijn eigen manier, zo…

Lees verder

4 juni 2023 Evaluatie CBR-programma

Met bijna tien jaar ervaring in het implementeren van Community Based Rehabilitation (CBR), hebben DRRA en Niketan, Huib…

Lees verder