Nieuws Even kennismaken: Saskia Caspari

Mijn naam is Saskia en na een jaar ad-hoc bijdrages bij een van de projecten van Niketan ben ik in december 2022 toegetreden als bestuurslid.

Ik ben geboren en getogen in Duitsland, maar ik zou mezelf nu bijna als Nederlander beschouwen aangezien ik al tien jaar in Nederland woon. Toen ik eind 2021 voor het eerst contact had met Niketan, was ik meteen onder de indruk van de passie en inzet van het team om echt het verschil te maken voor de jonge generatie in Bangladesh. De kernwaarden van Niketan resoneren met mij en ik deel enthousiast de visie van een wereld waarin kinderen met een beperking worden geaccepteerd en hun eigen beslissingen nemen. Ook ik vind namelijk dat iedereen zijn eigen toekomst moet kunnen creëren. Daarom is het mij vanaf het begin duidelijk geweest dat ik Niketan op alle mogelijke manieren wil steunen.

Mijn achtergrond

Ik werk in het Structured Finance team van FMO (Dutch entrepreneurial development bank). Hier ben ik gespecialiseerd in het ondersteunen van microleningen aan financieel kwetsbare groepen, zoals jonge en vrouwelijke ondernemers. De geografische reikwijdte van het programma is breed. Ik heb geleerd dat wanneer ik met een bepaald probleem in een bepaald land te maken heb, ik vaak eerdere lessen uit andere regionale contexten kan gebruiken en toepassen op het nieuwe land. Ik hoop een aantal van mijn inzichten uit mijn werk bij FMO te kunnen toepassen op de projecten van Niketan in Bangladesh.

Voordat ik bij FMO kwam, werkte ik in een kwantitatieve financiële rol bij de Nederlandse vermogensbeheerder en hypotheekverstrekker MUNT Hypotheken. Een van de vele dingen die ik tijdens mijn tijd bij MUNT heb geleerd, is de waarde van een holistische mindset: mijn team en ik hebben niet alleen oplossingen voor databeheer, financiële modellen of bepaalde (hypotheek)productinzichten opgeleverd – het was het rekening houden met alle aspecten met betrekking tot de hypotheekportefeuille die voor de investeerders van echte toegevoegde waarde waren. Hoewel Niketan in een compleet andere context opereert, herken ik sterk dezelfde holistische mindset in de organisatie: het is niet genoeg om alleen een zorg- of onderwijspakket voor een kind aan te bieden. De ambitie van Niketan is het bereiken van een duurzame verbetering van de levenskwaliteit van kinderen in Bangladesh, en daarvoor is het belangrijk om ook ouders, leraren, en andere mensen in de omgeving van de kinderen te betrekken.

Mijn vrijwilligerswerk

Naast mijn rollen bij Niketan en FMO, ben ik vrijwillige Jongerencoach bij Stadslink, een lokale stichting in Den Haag, waar ik jongeren ondersteun bij het identificeren en realiseren van hun dromen. Net als de projecten bij Niketan richt Stadslink zich op de ambities van jongere, in plaats van op de obstakels waarmee ze te maken kunnen krijgen. Ik denk dat de nadruk op wat jonge mensen kunnen in plaats van wat ze niet kunnen, me uiteindelijk het meest aantrok in zowel Stadslink als Niketan.

Ik kijk ernaar uit om mijn analytische & financiële achtergrond in combinatie met mijn ervaring in de ontwikkelingssector te gebruiken om te proberen een zinvolle bijdrage te leveren voor Niketan – en daarmee hopelijk een verschil te kunnen maken voor jongeren in Bangladesh.

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

18 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder