Nieuws Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk. Wij waren nieuwsgierig of er achter die vrolijke snoetjes op onze projecten ook echt gelukkige kinderen zaten.

Met behulp van de ‘Children Happiness Scale’ van Children’s Rights Director hebben we 94 kinderen in ons speciaal onderwijs, op verandascholen en in de thuiszorg gevraagd om op een twintigtal stellingen met ja of nee te antwoorden, om zo inzicht te krijgen in hoe gelukkig zij zich wel of niet voelen. De hoogst haalbare score is 4.25, de laagste is 1.68. Een score van 2.88 wordt door onderzoekers gezien als gemiddelde score.  Onze kinderen scoren nagenoeg allemaal iets boven de gemiddelde score, namelijk 3.08.

Een grote meerderheid van de kinderen (89) zegt dat hun leven op dit moment goed is. Terwijl maar zesendertig kinderen aangeven dat ze weinig zorgen hebben. Tweeëntachtig kinderen geven aan veel plezier te hebben en 86 kinderen zeggen vrienden te hebben. Iets minder dan de helft van de kinderen (43) geeft aan dat veel mensen nog vooroordelen hebben wat betreft hun mogelijkheden en 23 kinderen geven aan dat ze gepest worden. Zeventig kinderen zijn tevreden over de steun die ze vanuit hun familie krijgen en 73 kinderen zeggen trots op zichzelf te zijn.

Natuurlijk is het een momentopname, en wellicht moet de vragenlijsten worden aangepast naar de context van Bangladesh, maar we zijn blij om te zien dat de kinderen over het algemeen gelukkig zijn met zichzelf en hun leven.

gelukkig

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder