Nieuws BanglaMa, werken aan een betere toekomst

De kern van het Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingsbeleid is de samenhang tussen het handels- en ontwikkelingsbeleid. Daarbij  is er veel aandacht voor zaken als de gelijkheid van vrouwen, milieu en klimaat.

Ook Niketan vindt handel en gelijkheid van vrouwen belangrijk en stimuleert inclusie; in Bangladesh worden vrouwen met een handicap vaak buitengesloten van de arbeidsmarkt.

Na een pilot van bijna een jaar, werd in november ‘BanglaMa’ een feit. BanglaMa biedt werkgelegenheid aan moeders van en jonge vrouwen met een handicap. De vrouwen maken vloerkleden, poefs, manden, hangmatten etc van jute. De Nederlandse partner 2Mothers  zorgt voor de verkoop, veel producten zijn al te vinden in diverse wereldwinkels en design winkels.  De winst van de verkoop van deze producten komt ten goede aan de gezinnen in Bangladesh. De ambitie van BanglaMa / 2Mothers is dat jaarlijks steeds meer moeders van kinderen met een beperking aan het werk worden geholpen om een onafhankelijk bestaan op te bouwen.

BanglaMa

Bent u op zoek naar een bijzonder kerstcadeau? Bezoek de website van 2Mothers en steun indirect de gezinnen in Bangladesh.

Nieuws

24 april 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder