VerhaalTanvir

Tanvir’s leven begon niet makkelijk. Na een langdurige bevalling werd hij door de navelstreng, die om zijn nekje zat, bijna verstikt. Vanwege de zorgwekkende conditie van Tanvir werd hij met spoed naar het kinderziekenhuis in Dhaka gebracht.

Daar kregen zijn ouders te horen dat Tanvir geelzucht en longontsteking had. De ouders verlieten het ziekenhuis met een tas vol medicijnen, niet wetende wat de toekomst ze ging brengen. Tanvir ontwikkelde zich niet zoals de buurtkinderen en de behandeling van de lokale dorpsarts leek geen soelaas te bieden. Via buurtbewoners werden ze gewezen op het vroeghulp programma van Niketan.

Tanvir was één jaar oud, kon nog niet zelfstandig zitten en toonde niet of nauwelijks interesse in zijn omgeving. Samen met de ouders werd er een begeleidingsplan opgesteld op drie belangrijke ontwikkeling domeinen. De veilige en stimulerende omgeving van het dagcentrum zorgde ervoor dat hij geïnteresseerd raakte in zijn omgeving. Al snel maakte hij deel uit en genoot hij van de aangeboden activiteiten. Door samen met de ouders te werken aan de doelen in het begeleidingsplan wordt hij ook thuis op de juiste manier gestimuleerd om zich te ontwikkelen. Tanvir is nu vier jaar, hij kan met ondersteuning lopen, herkent kleuren, heeft vrienden gemaakt en begint voorzichtig te praten.

Lees ook het verhaal van Shopna.

Helpt u Tanvir zich verder te ontwikkelen? Voor slechts 30 euro per maand helpt u dromen te verwezenlijken.

Doneer nu