Foto van Rhana en Osintho, twee gehandicapte jongens uit Bangladesh, temidden van schoenen

Mogen wij onze schoen bij u zetten?

De dagen worden weer korter, de winterjas is afgestoft en de goede Sint is al onderweg naar ons kleine koude landje. Nederlandse kinderen zetten ook dit najaar vol verwachting hun schoen, gevuld met een winterwortel voor Amerigo en een wensenlijstje voor henzelf.

Rhana en Osintho hebben ook wensen, maar kunnen nergens hun schoen zetten. Rhana en Osintho wonen namelijk in Bangladesh en zijn meervoudig gehandicapt.

Rhana en Osintho gaan met veel plezier naar de school van Niketan. Ook zij willen graag een schoen zetten. Op hun verlanglijstje echter geen gameboy of pony, maar slechts de voortzetting van Niketans hulp voor hun en hun vrienden.

Helpt u hun deze wens te vervullen?

U kunt Rhana en Osintho en stichting Niketan steunen met een heel klein, of een heel groot bedrag en alles wat daar tussen ligt. Neem het verlanglijstje van Rhana en Osintho maar eens door.

Verlanglijstje van Rhana en Osintho:
schoolmateriaal €35, 1 rolstoel €75, 1 jaar naar school €350, 1 jaar praktijkonderwijs €650, 40 kinderen 1 jaar eten €1280, 40 kinderen 1 jaar fysiotherapie €2600, 1 dagcentrum ondersteunen €12000

Sinterklaas bezoekt Bangladesh helaas niet. Gezonde Bengaalse kinderen helpen vanaf hun vijfde jaar mee op het land of in het huishouden, ze werken op de markt of zorgen voor broertjes en zusjes. Maar ze gaan ook naar school en maken hun eigen speelgoed waar ze samen enorm veel plezier mee hebben.

Stichting Niketan biedt deze kinderen zorg en begeleiding. In de diverse centra van Niketan worden de kinderen zelfstandiger, leren ze een beroep of krijgen ze basisonderwijs. De kinderen merken dat ze er mogen zijn, dat er naar ze geluisterd wordt, dat ze een toekomst hebben.

Of een bedrag overmaken

Op bankrekening NL30ABNA0519927877
ovv 'Sinterklaasactie'

Over Niketan

Stichting Niketan helpt kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap in Bangladesh.

Door de directe steun, de kennisoverdracht en het gerichte zorgaanbod, is Niketan er geslaagd om met weinig middelen heel veel te bereiken.

www.niketan.nl
actie@niketan.nl

Itterbeek 7
2641 TW Pijnacker